hit counter

skodeng
Silakan masuk.

Yeah, inilah aku. Sedikit coretan dari lubuk hati ini.

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 2, 2010

♥ Tak baik dengki-dengki tau!



Kehkehkeh! Stills remember entri aku mengenai manusia busuk hati tu? Sekarang ni dah dapat pembalasannya. Mungkin dalam sedar tak sedar je, Allah itu Maha adil, kan? KebesaranNya, amin.



Seperti yang aku agak, manusia tu akan selalu stalk blog atau facebook bisnes aku, untuk kepuasan hatinya, mungkin. Aku pulak ramai informer, so bila ada perkara-perkara negatif mengenai bisnes aku memang aku sendiri akan cekidaud. Syukur kepada Allah sebab sentiasa bagi hint untuk aku, thank you Allah ;)



Al-kisahnya, bisnes aku sekarang sudah agak maju. Alhamdulillah, rezeki aku. Dah menjadi ragam manusia, tak boleh tengok manusia lain senang dan maju macam yang aku alami sekarang. Kedudukan aku agak selesa lah berbanding sebelum ini, nak cakap senang sangat pun tak lah jugak, tapi affordable lah. Aku tak tahu apa masalah dia ni sorang, mungkin dengki dengan aku kot. Almost everyday dia stalk blog dan facebook aku, then menyumpah-menyumpah dalam facebook dia. Seperti tak puas hati dengan apa yang aku dapat. Memang, aku tengok facebook dan blog dia pun macam tu je..... tak de perubahan positif, yang banyak just tawaran untuk ambil kelas dengan dia. Haha! Sumpah aku menyesal kenal dia. Tapi, dah nampak sangat kan Tuhan nak balas perbuatan jahatnya, sampai kaw-kaw dia copy pic kakak dia yang gambarnya sangat-sangat cantik dan selalu ada promosi even takde kene-mengena langsung dengan bisnes dia semata-mata nak lariskan bisnes. Kehkehkeh, nampak sangat kan?
Then, aku tengok dia selalu post mende-mende creepy dan remeh seperti gaduh dengan betina tu gaduh dengan betina ni, betina ni kurang ajar, betina tu bajet hot, gaduh dengan boyfriend, boyfriend jahat, boyfriend tak hiraukan SMS dia, ohhhhhhhhh really annoying! Haha! Semua orang dia nak gaduh, sampai ada orang komen "Ishh kau ni takde keje lain ke? asyik bergaduhhhhh je" Nampak sangat memang dasar suka cari pasal.



Orang kalau dah busuk hati macam tu memang tak kan hiraukan perasaan orang lain. Kerja hanya nak menyusahkan orang lain dan suka tengok orang jatuh. Patutnya sesama manusia harus kagum dan support lah sesama manusia, lebih-lebih lagi sesama Islam. Ni sebok nak jatuhkan orang lain, bukannya berusaha nak naikkan diri sendiri. Aiyooo... Jangan lah jadi macam tu! Sekarang tunggu aje lah pembalasan dari Allah. Amin ;)



Kalau boleh jangan lah jadi manusia yang busuk hati macam ni. Macam yang aku kenal ni kerjanya almost 90% menipu. Beli barang murah then dah pakai pulak tu, lepas tu menipu konon jual separuh harga, tapi harganya sama dengan 4 bijik barang yang sama tapi brand new. Gile ke hapeee manusia cenggini??!

No comments:

Post a Comment