hit counter

skodeng
Silakan masuk.

Yeah, inilah aku. Sedikit coretan dari lubuk hati ini.

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 13, 2010

♥ SPM datang lagi...

Jom flashback balik saat-saat menduduki kertas Sijil Pelajaran Malaysia. Bila tanya sesiapa saja pasal SPM mesti diaorang jawab dengan jawapan yang biasa kita dengar, contoh, nervous, seram sejuk, nak terkucil, semua ada lah. Tapi saya cool je, mungkin sebab itu result saya pun tak sehebat orang-orang yang nervous. T_T



Bila semua dah selesai, terasa nak melompat-lompat sampai patah kaki or what else. Perasaan lega pun mula menyelubungi diri. Syukur paper dah habis, dah jawab semua (even hantar kertas kosong pun dikira dah jawab dan berjaya melepasi kertas tersebut. Syabas.)



Then, mula lah berlagak macam budak dah habis sekolah. Like "Hey, saya bukan budak sekolah lagi, boo!" (Cess, waceh gila.) Maybe sebab tak perlu pakai baju sekolah. Iskkk, no more!
Perasaan itu normal, semua berlagak macam bukan budak-budak lah, dah habis sekolah siot. Bhaha:D Padahal perjalanan masih jauh, masih perlu belajar nak kendalikan rutin harian baru. Tapi bagi saya, its really awesome!



Bila dah dua tiga tahun melepasi zaman persekolahan, kadang-kadang terasa juga kerinduan yang membuak-buak. (Rindu kawan-kawan sebenarnya, bukan rindu cikgu. HAHA) Macam kalau waktu sekolah tak perlu fikir duit, tak perlu fikir kena kerja untuk sara hidup. Sigh*
Jadi pelajar sekolah hanya perlu belajar, belajar dan belajar. Tak serumit bekerja fyi.



Cehh, mengomel macam lah diri ini rajin ke sekolah. HahaH. Btw, TAHNIAH kepada sepupu-sepupuku yang sudah pun menerima keputusan masing-masing semalam. Masing-masing mendapat keputusan yang amat membanggakan. Good Job!



Marzuqi
Farah Amanina
Syahmi

2 comments:

  1. thanks k.ya!
    membanggekan la sgt!
    muahahaha =D

    ReplyDelete
  2. haha Qie. bersyukur jelaaa :)

    ReplyDelete